Grunnleggjande praktisk kurs for dei som ønskjer å etablere eiga bedrift. Kurset er eit samarbeid med Kompetansenavet Vest og går over tre heile dagar.
Oversikt
- Maks. deltakerantall: 4
- Kurslengde: 24 timer
- Kompetansebevis: Kursbevis for gjennomført kurs i foredling av kjøt
Kursinnhold
- Gjennomgang av maskiner og anna teknisk utstyr
- Hygiene, avfallshandtering og internkontroll
- HACCP rutinar/mattryggleik
- Mørning og modning av slakt
- Parterings- og utbeiningsteknikkar på lam, svin og kalv, med fokus på kvalitet, bruksområde og utbytte.
- Tillaging av biffar, steiker, grytekjøt, sosekjøt, fårikål, malekjøt, pølsedeig
- Pølseproduksjon
- Rutinar for reingjering og vask
- Salting, tørking, røyking, frysing og lagring
- Emballering med tillaging av etikett, pris, haldbarheit og sporbarheit
Kursmateriell: Mattilsynet sine krav til kjøtproduksjon og eigeproduserte kompendium.